Nokia u plusu

Bez autora
Oct 21 2010

Kompanija Nokia danas je saopštila da je u trećem tromesečju ostvarila dobit u visini od 529 miliona evra, ali je smanjen tržišni udeo. Neto prihodi u ovogodišnjem trećem tromesečju porasli su za pet posto i iznosili su 10,27 milijardi evra, što se poklapa sa očekivanjima analitičara.U poređenju sa istim periodom prošle godine, kompanija beleži podatak o padu tržišnog udela u trećem tromesečju sa 34 na 30 posto. Ova kompanija je snizila i prognozu o tržišnom udelu u 2010., za koji je dosad očekivala da će stagnirati, ali se sada predviđa njegov blagi pad u odnosu na 2009. godinu.

Nokia u plusuKompanija Nokia danas je saopštila da je u trećem tromesečju ostvarila dobit u visini od 529 miliona evra, ali je smanjen tržišni udeo.

Neto prihodi u ovogodišnjem trećem tromesečju porasli su za pet posto i iznosili su 10,27 milijardi evra, što se poklapa sa očekivanjima analitičara.

U poređenju sa istim periodom prošle godine, kompanija beleži podatak o padu tržišnog udela u trećem tromesečju sa 34 na 30 posto. Ova kompanija je snizila i prognozu o tržišnom udelu u 2010., za koji je dosad očekivala da će stagnirati, ali se sada predviđa njegov blagi pad u odnosu na 2009. godinu.

Prema današnjem saopštenju, najavljeno je i ukidanje 1.800 radnih mesta širom sveta.

U trećem tromesečju Nokia je prodala ukupno 110,4 miliona mobilnih telefona, što je dva posto više nego u istom period prošle gpdine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik